oinos-logo

Olasz étterem steak kínálata

Első gondolatra az olasz konyhával kapcsolatban kizárólag a pizza és egyéb tésztaételek jutnak eszünkbe. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy az olasz konyha az egyik legsokszínűbb a világon. Meglepő lehet, hogy egy olasz étterem steak kínálata is egyedülálló kulináris élményt biztosít!

Tengerrel körülhatárolt ország lévén az egyik legnépszerűbb húsféle a hal Olaszországban. Ezek megjelennek étlapunkon is, tonhal, lazac, szardella, tőkehal formájában, különböző párosításokban tésztafélékkel, steakként, salátában, vagy akár pizza feltétként. Étlapunkon megtalálható tonhal burger is, ha egy igazán modern fogást ennénk parmezános, sáfrányos rizottóval.

A belső, tengertől távolabbi területek felé haladva egyre inkább átveszi a hal helyét a szarvasmarha, birka és a vadhús. A húsételek fűszerezése is jellegzetes, a zöldfűszerek használata jellemző itt is, mint bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, és tárkony. Ha steakről van szó, fontos a hagyományos vonal is, ezért az Oinos olasz étterem steak választékában klasszikus módon fűszerezett marha steaket is fogyaszthatsz.

Természetesen legyen az klasszikus marha, vagy épp egy tonhal steak, ízvilágban tökéletesen illő borokat ajánlunk, amelyek harmóniában vannak az olasz és hagyományos fűszerezéssel. Látogassa meg éttermünket és válasszon a páratlan budapesti Oinos olasz étterem steak választékából!