oinos-logo

Születésnapi vacsora a belvárosban

A pesti belváros sokféle különleges bisztrót és éttermet rejt magában, igaz belvárosként csak tágabb értelembe hivatkozhatunk a Rákóczi térre, de külföldieknek vagy vidékről ide látogatóknak nyugodtan mondhatjuk, hogy az Oinos Bisztró egy belvárosi modern, olasz étterem a Rákóczi téren.

Régebben egy híresen hírhedt helynek számított, de ma már egy nagyon szép, modern környezet várja a Rákóczi térre látogatókat.

Asztalfoglalás

Asztalfoglalást felveszünk ebéd- és vacsoraidőre. Asztalfoglaláshoz kérjük töltsd ki az online űrlapot, vagy hívj minket a +36 70 770 9803 –as számon.

A bár területét nem lehet lefoglalni – ezt a belépő vendégeknek hagyjuk szabadon, akik esetleg nem foglaltak asztalt vagy várniuk kell az asztalukra.

Az online asztalfoglalás egyszerű és csak pár percet vesz igénybe.

Miről is volt híres vagy hírhedt a Rákóczi tér?

“Az 1720-as években Pest városának első téglavetője és téglaégető kemencéje volt itt. Mai formáját az 1840-es években nyerte el, és az idők folyamán több nevet is viselt. Volt Kölber, majd Siveinemarkt is a neve a XIX. század közepetáján. 1866-ban Borjú tér volt a neve, mert borjúpiacként használták.
1871-ben kapta a Rákóczi tér nevet, feltehetően hazafias felbuzdulás okán. 1874-ben a Fővárosi Közmunkák Tanácsa megerősítette ezt a nevet.” – wikipédia

Akkor a József körút vonalán ez volt az egyetlen fásított tér.

1892-ben a Fővárosi Közgyűlés Vásárcsarnok felépítésére tett javaslatot. A Rákóczi téri Vásárcsarnok ma is működik, ebben az épületben található meg az OINOS Bisztró modern mediterrán étterem. Igazi olasz és mediterrán étterem a pesti belváros szívében.

A rendszerváltás körül a közbeszédben a „Rákóczi tér” szinonimája volt a legősibb foglalkozásnak, amelynek a kamerás térfigyelő rendszer kiépítése vetett véget.

Ma már nyoma sincs annak, ami a rendszerváltáskor megbélyegezte a Rákóczi teret.
A Vásárcsarnok, a park igazi kikapcsolódás lehet bárki számára. A környék irodáiból könnyen megközelíthető a Rákóczi téren található Oinos étterem is.

Az Oinos étterem tipikus belvárosi étterem, azzal az egyedi sajátossággal, hogy nagyon könnyen megközelíthető, melyben nagy segítség a Rákóczi tér metrómegálló és a Rákóczi tér mélygarázs is.

Fedezze fel az Oinos kínálatát!

Kapcsolat

Látogass el hozzánk, ha egy kellemes ebédre vágysz, ha a szülinapodat ünnepelnéd egy különleges környezetben, vagy ha csak lazítanál a barátaiddal egy nehéz nap után.

Nyitva: 8:30 – 23:00
Tel: +36 70 770 9803

Rákóczi tér 7. 
1084 Budapest